#אל_תשאלו
המיזם לשיוויון בראיונות עבודה

השאלות המפלות נגמרות כאן!

מיזם #אל_תשאלו הוקם בעקבות פניות רבות שהתקבלו בקהילות נשים בתעשיית ההייטק על אפליה בראיונות עבודה. למשל, שאלות לא חוקיות על התוכניות להיכנס להריון, שאלות על אופן הטיפול בילדים, ועוד שאלות המתייחסות להיותן נשים בתפקיד שהתראיינו אליו. ראיונות מפלים, לא רק פוגעים במועמדות מקצועית, אלא שלרב משאירים את הנשים בתחושת עוול וללא יכולת ממשית לפעול לשינוי בסיטואציה לטובתן האישית או לטובת אחרות ולכן חשוב שנפעל יחד.

 

המטרה

לייצר מרחב בטוח עבור נשים לדווח על התנהלות בלתי חוקית או פוגענית בראיונות עבודה, לחולל שינוי באופן בו חברות מראיינות נשים בשוק העבודה בכלל ובתעשיית ההייטק בפרט, להעלות את המודעות בקרב עובדות ועובדים לתופעה, להציע דרכי התמודדות לנשים בסיטואציות כאלו ולספק מידע והדרכה למראיינים ומראיינות לגבי מה מותר ומה אסור בתהליכי גיוס.

 

ככל שיהיו לנו יותר דיווחים, כך נוכל לפעול ולהשפיע יותר

אנו מרכזות דיווחים שהתקבלו מנשים ואלה מאפשרים להצליב נתונים, ולאתר ארגונים בהן התופעה חוזרת על עצמה ולפנות אליהם באופן רשמי (ואנונימי מצד המרואיינות) כך שיוכלו לטפל בנושא.

 

האנונימיות של הפונות לפני הכל

חשוב לנו להדגיש כי הפניה לארגונים תעשה רק במידה והגיעו שלוש או יותר פניות מזוהות על אותו ארגון ובתאום עם המרואיינות שדיווחו על המקרים. זאת בכדי לא לחשוף את זהות הפונות ולבצע פניה כללית. הפניה תעשה על-ידי מכתב של עו"ד מטעם שדולת הנשים בשיתוף עם פורום Ladies1st, ומטרתה להסב את תשומת לב הארגון לפניות שהתקבלו ולהציע דרכי פעולה אפשריות לטיפול בנושא.  

 

איך ניתן לדווח?

  • דרך טופס מקוון  

  • לכל קהילה מוגדרת אשת קשר אליה ניתן לפנות בהודעה פרטית

    • WE – ענת כץ-ארוג'אס

    • Product Queens- לאה גולדברגר

    • LeadWith – שירה ויינברג ודלית הלדנברג

    • נשים בהייטק – מיטל ברקוביץ

    • נשים מדברות קריירה – רויטל טאוב

    • פורום נשים בתעשיה – קהילת המנהלות – תחיה בן-צור

  • פניה לקו הפתוח של שלנו  

 

מי עומדות מאחורי המיזם?

המיזם הוקם ע״י פורום קהילות Ladies 1st ושדולת הנשים בישראל. 
קהילות נוספות המעוניינות לקחת חלק במיזם מוזמנות לפנות אלינו ל adv@iwn.org.il

 

מראיינים.ות נשים לעבודה? 

אנחנו שמחות להציע כמה טיפים בכדי שתבינו את הסוגיה, ותוכלו לקיים ראיונות עבודה באופן שוויוני – לא רק כי כך דורש החוק, אלא גם כיוון שזה פשוט הדבר הנכון והראוי לעשות.

אנחנו מקוות שזה יהיה לכם ולכן לעזר.

לצפייה בדף מידע – לחצו כאן 

יש לכם.ן שאלה? מוזמנים.ות ליצור עמנו קשר

נגישות