הפעילות המשפטית שלנו מגוונת ובאה לידי ביטוי במספר מישורים:
פיטרו אותך בעת טיפולי פוריות? פגעו במשרה שלך בהיריון? לא החזירו אותך לעבודה לאחר חופשת לידה? הטרידו אותך מינית בעבודה? משלמים לחבר שלך לעבודה, שכר גבוה ממך?
את יכולה לתבוע את זכויותייך בבית הדין האזורי לעבודה, ולקבל פיצוי על העוול שנגרם לך!
פני אלינו ואנו נסייע לך לממש את זכוייותיך, ולקבל את המגיע לך. במסגרת מערך האכיפה של שדולת הנשים אנו מעניקות ייצוג משפטי בבתי הדין לעבודה, בתיקים מתאימים, בשכר טרחה מופחת באופן משמעותי. הייצוג המשפטי ניתן על-ידי עורכות דין מובילות בתחום של זכויות נשים בעבודה, בליווי עורכות הדין של השדולה.
במסגרת התיקים המתנהלים במערך האכיפה של השדולה, סייענו לנשים רבות לעמוד על זכויותיהן ולקבל פיצוייים משמעותיים בגין העוול שנעשה להן, וקבענו גם תקדימים חשובים בסוגיות של פיטורי נשים בהריון, אפליה בעת קבלה לעבודה, נושאי שכר שווה, ועוד.
לפרטים נוספים בנושא ייצוג משפטי ומערך האכיפה, לחצי כאן
שדולת הנשים מנהלת הליכים משפטיים עקרוניים, ופונה בעתירות לבג"צ ולבתי המשפט המוסמכים בסוגיות עקרוניות ותקדימיות, בתחומים השונים הנוגעים לנשים, לקידום שוויון מגדרי ולהפסקת האפלייה והפגיעה בנשים.
כארגון בעל מומחיות ייחודית, במקרים מתאימים, אנו גם מצטרפות כ"ידיד בית משפט" להליכים משפטיים, ופורסות בפני בית המשפט המוסמך את עמדתנו, באופן שמאפשר לבית המשפט ראייה רחבה של הסוגיה, בהקשר המגדרי.
בג"ץ אורית גורן (בג"ץ 1758/11 אורית גורן נ' הום סנטר) הוא אחד מפסקי הדין המרכזיים בישראל בנושא שוויון מגדרי ושכר שווה בין גברים לנשים. המקרה החל כאשר אורית גורן, עובדת של רשת הום סנטר, גילתה שהיא משתכרת פחות מעובד גבר בתפקיד זהה לשלה, אף על פי ששניהם ביצעו את אותה העבודה.
בשלב הראשון, גורן פנתה לבית הדין לעבודה, שקבע כי לא הייתה כוונת הפליה מגדרית מצד המעסיק, וכי פערי השכר נבעו מסיבות אחרות, כמו ותק ומשא ומתן אישי שניהל העובד הגבר בעת קבלתו לתפקיד. גורן לא קיבלה את פסק הדין, והחליטה לערער לבית המשפט העליון באמצעות בג"ץ, בטענה שהפער בשכר מפר את חוק שכר שווה לעובדת ולעובד.
פסיקת בג"צ זו הובילה לעיגון הזכות לשכר שווה: בג"ץ פסק לטובתה של אורית גורן וקבע שהעובדה ששני עובדים ממין שונה מבצעים את אותה העבודה אבל מקבלים שכר שונה היא אפליה על רקע מגדרי, גם אם לא הייתה כוונה להפלות. החלטה זו מחזקת את עיקרון השוויון המגדרי בשוק העבודה ומבהירה שהמעביד מחויב לשלם שכר שווה עבור עבודה שווה.
פסק הדין מטיל על מעסיקים את האחריות לוודא שאין פערי שכר בין עובדים ועובדות בתפקידים דומים. גם אם העובד והעובדת ניהלו משא ומתן שונה או יש להם ותק שונה, המעסיק צריך להראות שההבדלים בשכר מוצדקים ולא מבוססים על מגדר.
פסק הדין מאפשר לעובדים ועובדות לתבוע שוויון בשכר בצורה ישירה יותר, ומדגיש שהמעסיק הוא זה שצריך להוכיח שפערי השכר נובעים מסיבות מוצדקות ולא מהפליה פסולה.
בג"ץ אורית גורן הפך לאבן דרך בשיח הציבורי והמשפטי בנושא אפליה מגדרית בשוק העבודה, ותרם לקידום השוויון המגדרי בישראל.
ככה זה כשנשים
עוזרות לנשים,
את לא נשארת לבד.