מה הדיבור ברשת על נשים בכדורגל? סטודנטיות לתקשורת יצרו קמפיין מיוחד לשדולת הנשים בישראל הכולל פילטר אינסטגרם וסרטון רשת. במסגרת הקמפיין יוצאים כוכבי ליגת העל בהווה ובעבר נגד אפליית הנשים תחת ההאשטג #לבעוט_את_אפליית_הנשים_מהמגרש

לא בכל יום גברים מתגייסים לקמפיין פמיניסטי בועט: 16 שחקנים מקריאים למצלמה טוקבקים רעילים ופוגעניים, שנכתבו בשנים האחרונות על כדורגלניות ישראליות ברשתות החברתיות ובאתרי הספורט. הכדורגלנים המשתתפים בסרטון כוללים את איציק זוהר, אוראל דגני, איילון אלמוג, עמרי בן הרוש, דוד קלטינס, שובל גוזלן ,עידן ורד, עמרי אלטמן, דוד רביבו , אופיר קריאף, סאן מנחם, לידור כהן , אביב סולומון, חנן ממן, מאור קנדיל ויניב מזרחי. 

צפו בסרטון שיצרו הסטודנטיות:

הסרטון הופק עבור שדולת הנשים על-ידי הסטודנטיות לתקשורת מהמרכז הבינתחומי הרצליה, מאיה אמיד, רומי נסט וקארין פנדלר. את הסרטון העומד במרכזו מובילה שחקנית הכדורגל קארין סנדל, קפטנית נבחרת הנשים הלאומית של ישראל ויו"רית ארגון שחקני הכדורגל בישראל, הפועלת בשנים האחרונות לצמצום הפערים המגדרים בענף. אל הסרטון נלווה גם פילטר אינסטגרם מיוחד הנושא את הסלוגן ״הגיע הזמן לבעוט את האפלייה מהמגרש״, כדי להפיץ את המסר החשוב הזה

הסטודנטיות עבדו למען קידום השיח והמודעות לנושא גם על ידי הפצת הקמפיין בכלי התקשורת, בהובלתה של סנדל המשמשת הפנים והקול שלו.

בישראל, שחקניות כדורגל צריכות לנצח בשתי זירות במקביל

בשנתיים האחרונות אנו בשדולה מלוות את מאבק שחקניות הכדורגל לשוויון הזדמנויות, במטרה לשפר את המצב הלקוי – הכולל אפליה תקציבית, מיעוט מתקנים לאימונים, ללא מעטפת מקצועית מספיקה וללא שיווק ותודעה ציבורית שמחזקת ותומכת בענף.

אך לא פחות חשוב הוא מאבקן על זכותן לשחק, על הכרה ביכולות שלהן כנשים בתחום מאוד גברי ושוביניסטי.

בכל העולם כדורגל נשים מקבל תמיכה וחיזוק וכתוצאה מגיע לקדמת הבמה ונבחרות הנשים מגיעות להישגים. בישראל, שחקניות כדורגל צריכות לנצח בשתי זירות במקביל, בזירה הספורטיבית ובזירת המאבק באפליה קשה שמופעלת נגדן.

בהצהרות כולם טובים, במעשים פחות. אפשר לראות שכדורגל הנשים סובל מאפליה ממוסדת מבחינת תקציבים, מגרשים לאימון, שידורי משחק ושיווק. במעט השקעה היה ניתן להשיג הרבה, אבל בשביל זה צריך לשנות גישה ולצאת מהתפיסה המיושנת של נשים לא יכולות ולהתעדכן ל2021.

נגישות