שדולת הנשים בישראל הינה עמותה ללא כוונת רווח.
הנהלת השדולה נבחרת מידי 4 שנים, כשהבחירות נערכות בקרב חברות השדולה. ביוני 2020 נבחרה הנהלה חדשה לארגון, הנהלה המורכבת מנשות מקצוע ופעילות פמניסטיות בולטות שיצעידו את הזירה הפמיניסטית קדימה.
דפנה הקר היא פרופ' מן המניין בתוכנית ללימודי נשים ומגדר ובפקולטה למשפטים, באוניברסיטת תל-אביב. היא בעלת תואר ראשון ושני במשפטים ודוקטורט בסוציולוגיה. מחקריה עוסקים במפגש שבין משפחתיות, מגדר ומשפט, והם פורסמו בכתבי עת ישראלים ובינלאומיים מובילים. פרופ' הקר היא גם אקטיביסטית בזירה הפמיניסטית הישראלית, וזכתה בשני פרסים על פועלה למען נשים בישראל. כיום היא מכהנת גם כחברה מומחית בוועדת האו"ם לביעור כל צורות האפליה נגד נשים (CEDAW).
לינור הינה ראש חטיבת ניהול הסיכונים ב-Deloitte אשר נותנת פתרונות כוללים לעולמות ביקורת ובקרה פנימית, סייבר, מודיעין עסקי, ניהול משברים, ציות רגולטורי, ניהול סיכונים, מערכות מידע ועוד. החטיבה מונה מעל ל- 100 יועצים ומומחים מתחומי הידע השונים וביניהם – רואי חשבון, עורכי דין, מהנדסי תעשייה וניהול ומומחי תוכן בתחום הטכנולוגיה. ללינור מעל 17 שנות ניסיון במתן שירותי ניהול סיכונים לחברות ותאגידים רב לאומיים. היא משמשת כמבקרת פנים במינוי אישי במספר חברות מובילות ישראליות ובינלאומיות. בנוסף לינור משמשת כמרצה בפורומים רבים בנושאי ניהול סיכונים, מניעת מעילות והונאות וביקורת פנימית ומעבירה קורס בקרה פנימית בחוג לחשבונאות במכללה למנהל. לינור הינה חברת אקזקוטיבה באיגוד המבקרים הפנימיים וכן חברה בצוות המומחים של רשות החברות הממשלתיות.
ויקי היא יזמית חברתית, הפועלת לחיזוק החברה הישראלית באמצעות חיזוק קולות נשים וקבוצות מיעוט אחרות, כגון דוברי רוסית, בציבוריות הישראלית.
ויקי מכהנת כמנכ"לית מייסדת של עמותת ישראל שלנו, המחברת את העולים של העשור האחרון מרוסיה ומאוקראינה למאבק למען הדמוקרטיה הישראלית. כמו כן, היא פובליציסטית ומרצה, ומכהנת בועד המנהל של עמותת דור 1.5.
לפני כן, ויקי ניהלה את תו מידות אפקטיביות, ועזרה למאות עמותות בישראל לשפר את האפקטיביות שלהן. לפני כן, היא הייתה חוקרת של עליית שנות ה-90, בפרספקטיבות הן של סוציולוגיה ואנתרופולוגיה (MA מאונ' תל אביב) והן של פסיכולוגיה קלינית (MA מהמרכז האקדמי רופין).
בשנים האחרונות ניהלה יעל פתיר את ארגון Jstreet בישראל. תפקידה כלל ייצוג של הארגון, ביסוס הקשרים שלו בישראל, אירוח ומציאת מימון למשלחות של מנהיגים יהודים, חברי קונגרס וארגון פגישות עם המנהיגות הישראלית – ח"כים, מנהיגים בחברה האזרחית, אנשי עסקים וכו'. בתפקידה הקודם עבדה יעל פתיר במרכז פרס לשלום בעמדה של עוזרת למנכ"ל, רון פונדק ז"ל, וניהלה מחלקה שעסקה בחיבורים בין החברה האזרחית הישראלית לחברה האזרחית הפלסטינית.
ד"ר יוספה טביב-כליף היא חברת סגל בחוג ללימודי חינוך במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, עמיתת הוראה באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג לחינוך, וחברה בהנהלה האקדמית של תכנית הופמן למנהיגות ואחריות לדוקטורנטים מצטיינים באוניברסיטה העברית בירושלים. ד"ר יוספה טביב-כליף היא אקטיביסטית חברתית עם פעילות ענפה לאורך השנים בייחוד בתחום של הפמיניזם המזרחי. היא כיהנה כיו"ר תנועת אחותי ועבדה מספר שנים בארגון שתיל.
מיכאלה לוין-החלה את דרכה כעורכת דין מסחרית, עם התמחות בשוק ההון והובילה הנפקות של חברות גדולות כגון: בסר אירופה, משולם לוינשטיין ועוד. בעלת ניסיון רב שנים בהקמה ובניהול מערכי שיווק ופיתוח של מותגים מובילים והקמת מותגים בארץ ובחו"ל. כיום, יזמית חברתית, ממייסדי ומובילי לובי המיליון-הלובי הציבורי הראשון של 1.2 מיליון ישראלים דוברי רוסית בייצוג האינטרסים של הציבור מול מקבלי ההחלטות בכנסת ובממשלה. בנוסף, משמשת כסמנכ"לית שיווק ופיתוח של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן. נשואה, אם ל-2, בעלת שני תארים במשפטים ותואר שני במנה"ס מתוכנית קלוג-רקאנטי.
מוריה סילפן, מנהלת המטה למאבק בסחר ובנשים בזנות, בעלת ניסיון כדוברת ויועצת תקשורת בתחום הפוליטי. ניהלה את מערך התקשורת של יוזמת קווים אדומים מבית שיתופים.
בוגרת תואר שני בלימודי נשים ומגדר. מתנדבת בארגוני נשים למעלה מעשור (לשעבר חברת וועד מנהל במרכז הסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית בירושלים).
מיכל זימלר בעלת ניסיון עשיר במגוון מגזרים, החל בממשלה, בחברות עסקיות בינ"ל, סטארטאפים טכנולוגים וחברתיים, הייטק וארגונים חברתיים לא ממשלתיים, בהם שימשה בתפקידי ניהול שונים לאורך השנים, כשעיקר תרומתה היא בהשגת צמיחה עסקית וחברתית עקבית.
מיכל בעלת למעלה מ-30 שנות ניסיון בניהול עם רקע נרחב בהקמת ויצירת יוזמות רב-תחומיות. לפני שהצטרפה ל-MIND כשותפה שימשה כסמנכ"ל במיקרוסופט ומובילת חטיבת ה- CSU בישראל, הייתה -GM של Orbs, חברת תשתיות בלוקצ'יין. לפני כן, הייתה מנכ"ל IVN, ארגון השקעות אימפקט מוביל באקוסיסטם העסקי – חברתי בישראל, והקימה וניהלה את קרנות ההשקעה החברתיות הראשונות בישראל. כמו כן כיהנה כשותפה בדלויט, הקימה והובילה את חטיבת הייעוץ הניהולי שם, ולפני הקימה וניהלה את מחלקת ה-CRM של סלקום.
ענבר שעשוע בר-ניר מכהנת כיו"ר קרן משפחת שעשוע (קרן פילנתרופית ישראלית). נוסף על כך היא מכהנת כמנכ"לית שותפה ב"בית לסולידריות חברתית", שהוקמה כזרוע יזמית של הקרן. הבית לסולידריות חברתית הינו חל"צ, שנוסד בתקופת הקורונה וסיפק מענקים ומרחב קהילתי לאלפי עסקים קטנים, תוך שמירה על הישרדותם וצמיחתם במהלך תקופה זו. תהליך בחירת המענקים נעשה באמצעות שימוש בשיטות חדשניות בעולם הפילנתרופיה.
לענבר רקע בעולמות החברתיים , בייחוד בעבודה עם נוער עם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון.
ענבר מחזיקה בתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך ותואר שני במנהל עסקים בתכנית למנהיגות חברתית של קרן מנדל, שניהם מאוניברסיטת בן גוריון בנגב.
בת שבע שטראוכלר יזמה הקימה ומנהלת את אגודת הידידות והידידים של שדולת הנשים בישראל. בשנה האחרונה יזמה, הפיקה וניצחה על עריכת והדפסת ספר ה- 30 לשדולת הנשים שפרס את תולדות הארגון מיום הקמתו. בשנים הרבות בהן היא פעילה בשדולה בת שבע עמדה בראש פרויקט "אות המעסיק" לקידום נשים בשוק העבודה, הקימה את פורום נבחרות ציבור בשלטון המקומי, ליוותה את פרויקט "אשת חיל" להחזרת נשים למעגל העבודה בפריפריה והייתה פעילה בפרויקטים רבים ומגוונים. לאורך כל שנותיה בשדולה עוסקת בת שבע בגיוס משאבים למען פעילות השדולה. בעבר ניהלה בת שבע את עמותת תלתן (תנועה לקידום וטיפוח מצוינות נוער), הקימה ושימשה כמזכ"ל של מועצת הנשים ליד ראש העיר ת"א- יפו, הייתה ממונה על יועצות לקידום מעמד האישה ברשויות המקומיות מטעם הרשות לקידום מעמד האישה ושימשה כיועצת תחת מספר שרים: שר הבריאות, סגנית השרה לאזרחים ותיקים, של השרים גדעון סער וגלעד ארדן במשרד הפנים וכיום משמשת כיועצת במשרד הרווחה. בת שבע היא חברת ועד מנהל בעמותת ל.א: לא לאלימות כלפי נשים, חברת הנהלה במועדון המסחרי והתעשייתי – מועדון העסקים של ישראל, מנכ"ל פורום נשים בקריירה ובעסקים, בחסות איגוד לשכת המסחר, חברת הנהלה במועצה הלאומית להתנדבות וחברת הנהלה בתיאטרון יידישפיל. בת שבע היא ממונה מטעם שר הרווחה בפורום השיוויון המגדרי במשרד הרווחה.
ככה זה כשנשים
עוזרות לנשים,
את לא נשארת לבד.