שדולת הנשים בישראל טיפלה במספר פניות של נערות ונשים על הדרת נשים בשירות מד"א. למרות פניות חוזרות ונשנות לארגון נראה כי לא נעשה בו תהליך עומק לביעור התופעה
בינואר 2018 נתקבלו בקו החם נגד הדרת נשים של השדולה מספר פניות של נערות המתנדבות במד"א. שלושת הנערות סיפרו סיפור דומה, שאירע בתחנות מד"א שונות ברחבי הארץ: נערות ונשים שמתנדבות במד"א נאלצות, לא פעם, לוותר על משמרת אליה שובצו מראש, רק בשל בקשתם של גברים דתיים לא לעלות יחד עם נשים לאמבולנס. מד"א הוא ארגון שמבוסס על מתנדבים, חלקם הגדול הוא נערות, וחלק לא מבוטל אחר הוא נערים וגברים דתיים.
שדולת הנשים פנתה מיד למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, למנכ"ל הארגון רב מגן אלי בין, ולמשנה ליועמ"ש, עו"ד דינה זילבר, האחראית על נושא הדרת נשים במשרד המשפטים בבקשה דחופה לטפל בנושא הדרה ואפליה אסורה של נשים. עקרון השוויון חייב להתממש גם בארגון חשוב כמו מד"א: אם לגברים ונערים דתיים לא נוח לשהות באותו הרכב עם נשים, הם אלה שיצטרכו לוותר על משמרתם ולא להפך. דחיקת נשים ממרחבים ציבוריים, מוסדיים וארגוניים אינה חוקית ואינה מוסרית וצריך לשים לה סוף.
בחדשות ערוץ 2 שודרה כתבה בנושא, וניתן לצפות בה כאן.
לאחר פרסומים אלה, נפגשו נציגות שדולת הנשים בישראל עם מספר גורמים רלוונטיים במד"א. למרות הפגישה הנעימה וההבנה כי מדובר בארגון שוחר טוב, לא נתקבל הרושם כי יש כוונה ממשית לשנות סדרים בארגון על מנת למגר את מופעי הדרת הנשים בארגון. שדולת הנשים שלחה, כסיכום לפגישה זו, מכתב נוסף, ובו המלצות ליישום מדיניות בארגון שיסייעו לו להתמודד עם הדרת נשים. ההמלצות לא אומצו.