פרסום חדש של ארגון ה-OECD בחן לעומק את מערכות החינוך והטיפול לגיל הרך במספר מדינות נבחרות, וישראל ביניהן.
מהדוח עולה שכוח העבודה במערכת החינוך והטיפול לגיל הרך בישראל הוא הנשי ביותר ביחס למדינות האחרות שנבדקו. 98.8% מעובדות הגנים הציבוריים (גילאי 3-6) ו-99.9% מעובדות מעונות היום (גילאי 0-3) הן נשים. הנתונים שמובאים בדוח מציירים תמונה קשה של תנאי ההעסקה ושל רמת ההון האנושי של עובדות הגיל הרך, ובמיוחד של הסייעות וכוח העזר.
מדינת ישראל משקיעה סכום נמוך יחסית עבור כל ילד בגילאי 0 עד 6, באופן שמתבטא בשכר נמוך לעובדות, כיתות גדולות, ומספר גדול של ילדים לכל מטפלת. יחד עם גופים אחרים, שדולת הנשים בישראל מתריעה כבר שנים על ההשלכות הקשות של היעדר השקעה במערכת החינוך והטיפול לגיל הרך – פגיעה בהורים עובדים ובאימהות עובדות בפרט, וחשיפת ילדים, פעוטות ותינוקות רבים לטיפול נחות ותנאים לא ראויים.
הדוח החדש מטיל זרקור על אוכלוסייה נוספת שנפגעת מסדרי העדיפויות הלקויים של הממשלה – ציבור הגננות והסייעות שנדרשות לעבוד בשכר נמוך ובתנאים קשים מאוד לעומת מקבילותיהן בחו"ל. כמו במקצועות אחרים שמרבית העובדים בהם הן עובדות, המדינה לא מספקת להן את התנאים המינימליים כדי להצליח בעבודה הקשה והחשובה שהן עושות. הדוח מדגיש את הצורך הדחוף בהרחבת ההשקעה בצוותים החינוכיים – בשכר, בהכשרה, בהזדמנויות פיתוח וקידום – אשר תביא לשיפור כוח האדם ואיתו לשיפור איכות החינוך והטיפול מהם נהנים הילדים בישראל.
לנתונים נבחרים מהדוח, לחצו כאן.