הליך הפיטורים של היועמ״שית צריך להדאיג כל אישה בישראל. הנתונים מוכיחים כי עד כה, היועמ״שית והצוות שלה הגנו על אלפי החלטות ממשלה, ופסלו רק 1% מהן. כלומר, מנסים לפטר אותה בגלל שהיא פשוט מבצעת את העבודה שלה. הדבר עלול לגרום ליועמ״ש הבא לחשוש מלבצע את תפקידו כראוי ויש לכך השלכות חמורות על מעמדן של נשים בישראל:
✨ לא יהיה פיקוח על חוקים שיכולים לפגוע בנשים – כחלק מאחריות היועמ״שית, היא בוחנת את כל הצעות החוק שמובאות בפני הכנסת ויכולה למנוע העברת חוקים שמפלים נשים או פוגעים בזכויותיהן.
✨ לא תהיה בקרה על הליכים משפטיים הוגנים – היועמ״שית משמשת כשומרת סף, לא רק עבור המדינה אלא גם עבור הציבור. היא לא רק עוסקת בניתוח הצעות חוק, אלא גם אחראית על מימוש והגנת הזכויות שלנו בתוך מערכת המשפט, בתוך המדינה ומחוצה לה.
✨ יהיה חשש להחמרה במצבן של נשים מוחלשות – כשיש פגיעה במערכות החוק, אלה הקבוצות שתמיד נפגעות הכי הרבה. נשים כאלה עלולות למצוא את עצמן נותרות חסרות אמצעים להתמודד עם אפליה או פגיעות חמורות בזכויותיהן.
אנחנו עדות לעובדה שבשנתיים האחרונות, החלטות הממשלה לא ממש תומכות בקידום נשים, אפילו להפך. הממשלה מנסה לשנות את פניה של המערכת הדמוקרטית, ואם הזכויות שלנו חשובות לנו — אסור לנו לעמוד מנגד. אנחנו חייבות להתנגד.