עצוב שכשישבו סביב שולחן קבלת ההחלטות לבחור את האוכלוסיות שצריכות לקבל הארכה ראו כל כך הרבה קהלים והנשים ההרות היו שקופות. מתוך הבנה כי אין אשה שלא יודעת מהי המשמעות של שליחת נשים הרות לראיונות עבודה, השדולה שלחה פנייה רשמית לכל השרות בממשלה בבקשה להתערב ולהשמיע את קולן בנושא הנשים ההרות. למרבה האכזבה, אף אחת לא נענתה לבקשה זו.
נרשמה סולידריות נשית נפלאה בקרב נשות פורום 15 ראשות הרשויות, אשר שלחו יחד מכתב חריף במיוחד לשר האוצר ליברמן, תחת הקריאה: ״נשים הרות אינן בטלניות!״ ובו הודיעו שלא יעמדו מנגד בשעה שהממשלה מפקירה את מי שכל כך צריכות אותה.
ככל שחלף הזמן מרגע הפסקת דמי האבטלה, הגיעו אל השדולה מאות פניות מנשים אשר חלקן במצוקה חמורה ביותר, שהתגברה מיום ליום. מנכ״לית השדולה, עו״ד דנה מיטב, שלחה פנייה דחופה לשר האוצר על הצורך במענה מיידי לנשים אלו ועל כך שהזנחת הנושא היא בבחינת סכנה אמיתית – קראו את המכתב המלא.
לאחר ההכרזה יצאו בכנסת ובתקשורת בהכרזות צוהלות על השגת פתרון לנשים – ושוב קולן עומעם, כשהן מנסות לצעוק ואיש לא מקשיב, שהמתווה לא מסייע לחלק גדול ממי שכל כך צריכות עזרה.
בסוף השבוע לאחר מכן, למרות מצבן הפיזי הקשה והסיכון הכרוך בכך, הן יוצאות יחד להפגין מול בית ראש הממשלה ברעננה מתוך תחושת חוסר אונים. מנכ״לית השדולה דיברה לאחר מכן בוועדת הכספים של הכנסת על המצוקה האמיתית שלא נפתרת באמצעות המתווה – אך הוועדה אישרה אותו בכל זאת.
השאלה היחידה שעומדת מול ענינו כארגון למען זכויו נשים, ואמורה לעמוד מול עיני הממשלה, היא האם הנשים ההרות שנפגעו ממשבר הקורונה יוכלו להתקיים בכבוד עד הלידה ובתקופת ההתאוששות והטיפול הראשוני ביילוד/ה? התשובה הכואבת היא שלא כולן, נשים הרות רבות מוצאות את עצמן בעקבות מדיניות הממשלה במצב כלכלי קשה מנשוא.
ככה זה כשנשים
עוזרות לנשים,
את לא נשארת לבד.