לקראת דיון בועדת ביקורת המדינה של הכנסת הגישה שדולת הנשים ביחד עם ארגונים נוספים נייר עמדה בנוגע לרישוי כלי ירייה והפיקוח על החזקתם.
בנייר העמדה נכתב: "כשבוע לאחר פרוץ המלחמה (15.10.23) אושרו תקנות חדשות לזכאות לרישיון נשק פרטי בוועדה לביטחון לאומי בכנסת. לדברי נציג המשרד בדיון, התקנות המורחבות מאוד יאפשרו תוספת של עד 400,000 נושאי נשק פרטי, כשהיום מספרם במדינה הוא כ-160,000. כלומר מספר נושאי הנשק עלול לגדול פי 3.5 תוך זמן קצר מאוד. מדובר בהורדה משמעותית ביותר של רף הזכאים לרישוי נשק המבטאת כרסום נוסף במדיניות המצמצמת שהיתה נהוגה בישראל במשך עשורים ושינוי התפיסה שהיתה רווחת, לפיה הזכאות לנשק בישראל מוגבלת רק מי שיש צורך בשל איום ייחודי שבו הוא נתון בשל מגוריו או עיסוקו. הנתונים המפורטים בנייר מראים בבירור כי הרחבת התפוצה של נשקים ברישיון פרטי פוגעת באוכלוסיות שונות, בכללם נשים והחברה הערבית. על כן, אנחנו מתנגדות להרחבת החימוש האזרחי, וקוראות להשקיע את המאמצים בהרחבת המערך של רשויות הביטחון שאמונות על הביטחון של האזרחים והאזרחיות.
אף אם אפשר להבין את תחושת הפחד וחוסר ביטחון אישי, אך אין כל הצדקה מקצועית או ערכית שתומכת בכך שחימוש מאסיבי של אזרחים יביא לעליית בטחונם האישי, אלא שהנתונים מעידים להיפך. הוכחה ברורה לקשר שבין הרחבת מספר המתחמשים לבין עליה במספר קורבנות הנשק ניתן למצוא בנתונים המלמדים על עלייה דרמטית של 73% במספר קורבנות הרצח על ידי כלי ירייה בתקופה בין 2019-2022 (135 לעומת 78). בשנים 2021-2022 חלה עלייה חדה במספר הרישיונות החדשים לאחזקת נשק פרטי שאושרו מדי שנה – כ־11 אלף ב-2021 וכ־21 אלף ב-2022. שיעור העלייה במספר קורבנות הירי בשנים אלה גבוה במיוחד באוכלוסייה היהודית שבה נרשמה עלייה של 440%. באשר לאיום הייחודי על נשים מנשק זמין בתוך בתים ומשפחות, 43 אחוזים מכל הנשים שנרצחו במדינה בין 2020 ל-2022 נורו למוות.
בנוסף, אף אם אפשר להבין את הדחף של אזרחים בתקופה זו להתחמש מתוך פחד וחוסר ביטחון אישי, לא ניתן לקבל את הפגמים הרבים שקיימים בהליך הרישוי ואת העובדה כי האגף לרישוי כלי ירייה לא מנהל כל פיקוח על נשק פרטי או על נושאי נשק פרטיים. על הלאקונות הרבות בהליך רישוי כלי היריה במדינת ישראל עמד מבקר המדינה עוד בשנת 2014 במסגרת דוח שנתי 64ג'. אלא שהביקורת שנמתחה על הליך הרישוי בדוח המבקר נותרה על הנייר ובשנת 2019 שבה גם הוועדה לבדיקת הליך קבלת רישיון לכלי ירייה (להלן "ועדת רונן") והטיחה ביקורת חמורה על הליך הרישוי החלקי."