לחצו לשיתוף

בדיקת שדולת הנשים בישראל וארגון תזכור | 25 נשים נרצחו ב-2018:
מי היו אותן נשים ומי שם קץ לחייהן?

שדולת הנשים בישראל וארגון ״תזכור״ ערכו ניתוח מקיף של מקרי הרצח על רקע מגדרי של כל הנשים שחייהן נגדעו מתחילת 2018, בכדי להבהיר אילו מקרים נחשבו כרצח על רקע מגדרי, אילו נותרו לא ברורים ומיהן אותן הנשים שנרצחו.

מניתוח זה עולה כי הגיל הממוצע של הנשים שנרצחו על רקע מגדרי מתחילת 2018 עומד על 42.3 וכי הן נרצחו ב-18 ישובים שונים, 5 מהן נרצחו ביפו. כמו כן, 6 היו יהודיות ותיקות, 6 מהן שהשתייכו לקהילות העולים השונות (יוצאי בריה״מ, יוצאי אתיופיה, מבקשי מקלט, דרום אמריקה) ו-12 מהן היו ערביות. זהותה של אישה אחת, שנרצחה ביפו, נותרה לא ידועה.

 

5 מהנשים שנרצחו היו תושבות יפו, 3 תושבות נתניה ו-2 תושבות תל אביב. היתר היו תושבות קריית עקרון, בת ים,  פרדס חנה, כפר סבא, טירה, תל שבע, חיפה, תל מונד, ג׳ש (גוש חלב), עכו, מודיעין, ערערה בנגב וכפר בדואי לא מוכר בנגב.

6 מהנשים שנרצחו מתחילת 2018 היו נשים יהודיות ותיקות (28%), 12 מהן (48%) היו נשים ערביות, 2 (8%) היו מקהילת יוצאי אתיופיה ו-2 נשים (4) היו מקהילת יוצאי בריה״מ. אישה אחת הייתה עולה חדשה יהודיה מדרום אמריקה, הילדה סילבנה צגאיי הייתה בת הקהילה האריתראית בדרום תל אביב וזהותה של אישה מיפו שנרצחה ב-18 באפריל נותרה לא ידועה, ולא ניתן לדעת אם הייתה יהודיה או ערבייה.

בכשליש מהמקרים (8) לא ידוע מי הרוצח, 28% ממקרי הרצח (7) בוצעו על ידי בן הזוג של האישה, 4 נשים נרצחו על ידי הבן שלהן ו-3 נשים נרצחו על ידי אחיהן. בשלושה מקרים הרוצח היה קרוב לנרצחת אך לא מדרגת קירבה ראשונה: מקרה אחד זה היה בן הזוג של הבת, במקרה שני היה זה בן הזוג לשעבר של האם ובמקרה שלישי היה זה אחיינה של הנרצחת.

 

עו״ד מרים זלקינד, ממבצעות הניתוח המקיף, מקדמת המדיניות והחקיקה של שדולת הנשים בישראל: ״האלימות הרצחנית והטרור המגדרי אינם פוסחים על אף קבוצת אוכלוסיה בישראל: ותיקות ועולות, יהודיות, ערביות, נשים מבוגרות, צעירות ומבקשות מקלט – כולן משלמות בחייהן על הטיפול הלקוי בתופעת האלימות המגדרית. חשוב לשים לב שכשליש מהנשים שנרצחו השנה (32% מהנשים) נרצחו בנשק חם, שנוכחותו במרחב הפרטי והציבורי מגביר משמעותית את הסיכון לחייהן של נשים הסובלות מאלימות. הנתונים האלה צריכים לשמש קריאת השכמה דחופה ולהוות דגל אדום לקובעי המדיניות: יש לעצור את ההרחבה המסוכנת של כלי נשק במרחב האזרחי שמתכנן השר לביטחון פנים גלעד ארדן, להעביר את התקציב המובטח של 250 מיליון ₪ למאבק באלימות, לקדם את החוקים התקועים בנושא ולהבטיח גורם ממשלתי אחד מחויב וחזק שיקדם את המאבק באלימות בכל החזיתות בעוצמה וללא דיחוי״.

מרים גברעם ושרון מנדלביץ', ממבצעות הניתוח המקיף, מנהלות ארגון ״תזכור״: ״הנתונים מצביעים בצורה ברורה על קיומה של בעיה מהותית וחוצת מגזרים בחברה הישראלית. כל עוד מדינת ישראל תמשיך לדבוק במדיניות ההפקרה שלה ולהחסיר מענה ושירותים למניעת תופעת אלימות כלפי נשים ורצח מגדרי- חייה של כל אישה בסיכון״.

מצ״ב:

הקו הפתוח בשבילכן

הקו הפתוח לזכויות נשים בעבודה
הקו הפתוח לנשים מהמגזר החרדי
الخط المفتوح لحقوق النساء في العمل باللغة العربية
ለአማርኛ ቋንቋ 3 ቁጥር ይጫኑ
በሠራተኛ ሕግ ውስጥ የሕግ ምክር
Нажмите номер 4
прав женщин на работе
נגישות