עם תחילת שנת הלימודים (התשע”ט) יצאנו, שדולת הנשים בישראל והפורום החילוני בקמפיין ברשתות החברתיות תחת הכותרת #לא_לקוד_צניעות. רצינו לעורר את תשומת ליבם של אימהות ואבות ששולחים את ילדיהם למערכת החינוך, ולא תמיד מודעים לבעייתיות שבאכיפת כללי לבוש על ילדות ונערות. כאן תוכלו לקרוא את הפוסט שכתבנו ביום הראשון ללימודים.
מספר מקרים שנחשפו בשנה האחרונה הוכיחו כי במערכת החינוך ישנם מורים ומורות, מנהלים ומנהלות שמרשים לעצמם לאכוף תקנוני לבוש כאילו היו קוד צניעות, שמטרתו שמירה על “טוהר הבנות”. לכן, החלטנו לצאת בקמפיין ברשתות החברתיות שמבהיר את ההבדלים בין תקנון לבוש לקוד צניעות, מתוך המחשבה שהדבר יוכל לעורר מודעות ואף לעודד אימהות ואבות לפנות לבתי הספר ולשנות את המציאות הבעייתית. הקמפיין כלל מספר פוסטים וגרפיקות, המובאות כאן, ובהם הסברים קצרים וברורים על ההבדל בין תקנון לבוש לקוד צניעות.
חוזרי המנכ”ל של משרד החינוך בנושא אינם קובעים מה יכלול תקנון הלבוש, ואף לא קובעים כי חייב להיות תקנון לבוש. עם זאת, משרד החינוך מבהיר היטב כי אסור להעניש בחומרה, לשלוח הביתה, או להשפיל בפומבי נערים ונערות שלא הגיעו עם הלבוש המתאים לבית הספר. כאן תוכלו לקרוא את הפוסט שלנו בנושא.
בעבר, כשההורים שלנו למדו בבתי הספר לא היו נהוגים תקנוני לבוש שכאלה. צילומים מוכיחים כי הורינו לבשו מכנסיים קצרצרים, גם הבנים וגם הבנות, ואלו לא היוו לבוש פרובוקטיבי, בעייתי או לא צנוע מבחינת בתי הספר. כאן תוכלו לקרוא פוסט שלנו בנושא. הקמפיין שלנו עלה לאוויר בימים הראשונים לשנת הלימודים התשע”ט, אך הוא רלוונטי בכל עת ולכל אמא, אבא, תלמיד או תלמידה שמבינים שמשהו לא בסדר בתוכן תקנון הלבוש בבית ספרם, או באופן שבהו הוא נאכף. כאן תוכלו לקרוא את הפוסט שפרסמנו ביום השני לשנת הלימודים.
ככה זה כשנשים
עוזרות לנשים,
את לא נשארת לבד.