הצטרפנו למכתב בהובלת המטה הפמיניסטי לשעת חירום, איתך מעכי ומרכז רקמן, הדורש ייצוג נשים ממגוון קבוצות האוכלוסייה בצוות המומחים להתמודדות עם משבר הקורונה.
למכתב לחצ/י כאן
פנינו לראש הממשלה ושר האוצר על מנת להתריע על היעדר התייחסות למענים לנשים בתכנית הסיוע הכלכלי שפורסמה ולדרוש הטמעה של חשיבה מגדרית בכל פעולות המדינה בהקשר זה.
למכתב לחצ/י כאן
ריכזנו וערכנו מיפוי של הצרכים להגנה על נשים מפני אלימות ורצח במשפחה בתקופה קשה זו, ושלחנו יחד עם 16 ארגונים נוספים בתחום, מכתב לראש הממשלה, על הצורך בהגברה משמעותית של המענים בנושא.
למכתב לחצ/י כאן
יחד עם הלובי למלחמה באלימות מינית, פנינו למשרדי הבריאות, ביטחון פנים והרווחה כדי לדרוש התערבות דחופה בהגנה על נשים מפני אלימות פיזית ומינית בזמן המשבר.
למכתב לחצ/י כאן
יחד עם נשים נגד אלימות וארגון אלטופולה פנינו לראש הממשלה בבקשה דחופה להקמת חמ"ל חירום בנושא אלימות מגדרית עקב עליה חדה במקרי האלימות נגד נשים.
למכתב לחצ/י כאן
החברה הערבית בישראל הינה קבוצת האוכלוסייה הענייה ביותר והמופלית ביותר בחברה הישראלית. שיעור התעסוקה, איכות התעסוקה ורמת ההכנסות הממוצעת נמוכים בהשוואה לאוכלוסיה היהודית. אולם מי שנמצא בתחתית סולם התעסוקה הן נשים ערביות, אשר סובלות מאפליה ועובדות כמעט ללא תנאי עבודה בסיסיים. כתבנו ליו"ר הוועדה המיוחדת לעינייני רווחה ועבודה, ח"כ עאידה תומא סלימאן, צעדי מדיניות נדרשים לשיפור מצבן של נשים ערביות בשוק התעסוקה בצל משבר הקורונה.
למכתב לחצ/י כאן
משרד האוצר התנגד לקדם תזכירי חוק שנועדו לפתור את בעיית כפל הקיצבאות: מקבלי קצבאות זקנה, מזונות, נכות והבטחת הכנסה, שהוצאו לחל"ת או פוטרו בגלל הקורונה, וקצבתם קוצצה אם היו זכאים לדמי אבטלה בגלל איסור כפל גמלאות בחוק, כשביחס לקצבת זקנה, טען שמדובר ב"הטבה" שניתנת לנשים בגילאי 62-67 בישראל.
פנינו לשר האוצר המיועד בדרישה למצוא פתרון למצב.
למכתב לחצ/י כאן
בהובלת עמותת " נשים נגד אלימות" ויחד עם מרכז אלטופולה בנצרת, שלחנו מכתב למנכ"ל משרד הפנים בבקשה לייעד חלק מכספי הסיוע למתן מענה לצרכיהן החיוניים והמיידיים של נשים ערביות שמתגוררות בתחום הרשויות המקומיות אליהן יועברו כספי הסיוע.
למכתב לחצ/י כאן
בבקשה דחופה להעניק את הזכות לקבלת דמי אבטלה לעובדות/ים במשק הנדרשים או שנדרשו לעבוד בעת משבר הקורונה, אולם בפועל לא התייצבו לעבודה בשל הצורך לטיפול בילדיהן הקטנים או בבני משפחתם, או בשל סיכון לבריאותם נוכח גילם ו/או מחלות רקע ,אך מעסיקיהם לא הוציאו אותם לחל"ת. המכתב נישלח בשיתוף הקליניקה לנשים וכלכלה המרכז לחינוך משפטי קליני האוניברסיטה העברית וקו לעובד.
למכתב לחצ/י כאן
במסגרת פורום הארגונים למען זכויות עובדים בישראל, עתרנו לבג"צ נגד התקנות שעת חירום שמאפשרות למעסיק שרוצה להוציא לחופשה ללא תשלום (חל"ת) בתקופות מוגנות, לא לבקש את האישור של הממונה על עבודת נשים במשרד העבודה.
לעתירה לחצ/י כאן
במסגרת השתתפותנו בקואליציית ארגונים למען זכויות עובדים בישראל, הצטרפנו למכתב בהובלת הקליניקה לזכויות עובדים באוניברסיטת תל-אביב וויצ"ו ישראל, בנושא תקנות שעת חירום המתירות פגיעה בעובדות סביב הריון ולידה.
למכתב לחצ/י כאן
פנינו למנכל הביטוח הלאומי יחד עם המרכז לחינוך משפטי קליני -האוניברסיטה העברית, בבקשה לאפשר הגשה רטרואקטיבית של בקשה לדמי אבטלה ללא הגבלת זמן לעובדות בהריון, אשר יינתן אישור רטרואקטיבי להוצאתן לחל"ת, או לפיטוריהן, על ידי הממונה על עבודת נשים במשרד העבודה.
למכתב לחצ/י כאן
יחד עם האגודה לזכויות האזרח, ויצו ישראל, קו לעובד, הקליניקה לנשים וכלכלה – המרכז לחינוך משפטי קליני – האוניברסיטה העברית והקליניקה לזכויות בעבודה – המרכז הבינתחומי הרצליה פנינו למכנ"ל ביטוח הלאומי בדרישה לא לאפשר פגיעה בדמי הלידה של נשים בהריון אשר הוצאו לחל"ת.
למכתב לחצ/י כאן
הצטרפנו למכתב בהובלת המרכז לחינוך משפטי קליני באוניברסיטה העברית, הקורא לשר האוצר, שר והרווחה ויו”ר וועדת העבודה והרווחה, לחייב מעסיקים לאפשר יציאה לחל”ת של עובדות ועובדים חיוניים שאין באפשרותם להתייצב במקום העבודה בשל חובת טיפול בילדים, או בשל סיכון בריאותי מיוחד.
למכתב לחצ/י כאן
על רקע איסור בחוק על כפל גמלאות, אשר מונע מנשים המקבלות מזונות מן המוסד לביטוח לאומי ומנשים בגילאי 62-67 שעוד עובדות ומקבלות קצבת זקנה תלוית מבחן הכנסות, לקבל גם מזונות/זקנה וגם אבטלה אם הוצאו לחל"ת או איבדו את עבודתן בצל המשבר, פנינו, יחד עם כוח לעובדים, בדרישה לתת להן את מלא הקצבאות בעת הקשה הזאת. הפנייה שלנו סוקרה בהארץ ובכלכליסט, וכפי שדווח בהארץ לאחר מכן, פורסמו שני תזכירי חוק שאמורים לתקן את המצב הקיים.
למכתב לחצ/י כאן
ככה זה כשנשים
עוזרות לנשים,
את לא נשארת לבד.